Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția PAS la „acuzațiile” conducerii…

Reacția PAS la „acuzațiile” conducerii FMI: Maia Sandu rămâne fermă în privința declarațiilor făcute

Maia Sandu rămâne fermă în privința declarațiilor făcute în cadrul interviului pentru Europa Liberă, din 22 februarie. Reacția vine după ce Ministerul Finanțelor din R. Moldova a publicat astăzi, 28 februarie, o declarație a Fondulului Monetar Internațional (FMI), în care directorul executiv, Anthony De Lannoy, a negat afirmațiile făcute de lidera PAS, Maia Sandu, despre relațiile FMI cu guvernul de la Chișinău.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) precizează că, aflându-se la Washington DC, Maia Sandu l-a întrebat pe reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI) „de ce programul cu FMI nu conține măsuri de luptă împotriva corupției după modelul programului FMI cu Ucraina, iar răspunsul lui a fost că autoritățile trebuie să-și dorească acest lucru”.

După publicarea declarației FMI, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a scris pe pagina sa de facebook, că prin declarațiile făcute,  Maia Sandu a pus „într-o situație neplăcută o instituție internațională importantă, care are o abordare cât mai corectă și echilibrată față de Republica Moldova și cetățenii ei, fapt care este regretabil”.

„Acest om nu se poate opri din a minți, din a-și denigra țara și din a folosi instituții internaționale în campanii de dezinformare a cetățenilor”, a mai scris Andrian Candu.

La rândul său, PAS a precizat: „Dacă Andrian Candu și ceilalți reprezentanți ai guvernării se dau drept mari luptători împotriva corupției, să demonstreze acest lucru prin acțiuni concrete – să pună sechestru pe conturile lui Șor, să facă publică sentința acestuia și să solicite introducerea unor măsuri credibile de luptă anticorupție în programul cu FMI. Cert este că toată această isterie a PD-ului scoate la iveală un lucru: guvernării îi este frică de faptul că o adevărată luptă împotriva corupției va arăta că anume ei sunt cei mai mari corupți”.

Ministerul Finanțelor din R. Moldova a publicat astăzi, 28 februarie, o declarație a Fondulului Monetar Internațional (FMI), în care directorul executiv, Anthony De Lannoy, neagă afirmațiile făcute de lidera PAS, Maia Sandu, despre relațiile FMI cu guvernul de la Chișinău. Conducerea FMI se referă la declarația Maiei Sandu într-un interviu la Europa Liberă, din 22 februarie, curent.

În declarația sa, Anthony De Lannoy,  susține că Maia Sandu a „denaturat declarațiile reprezentantului său”.