Reacția PAS la „acuzațiile” conducerii FMI: Maia Sandu rămâne fermă în privința declarațiilor făcute

Maia Sandu rămâne fermă în privința declarațiilor făcute în cadrul interviului pentru Europa Liberă, din 22 februarie. Reacția vine după ce Ministerul Finanțelor din R. Moldova a publicat astăzi, 28 februarie, o declarație a Fondulului Monetar Internațional (FMI), în care directorul executiv, Anthony De Lannoy, a negat afirmațiile făcute de lidera PAS, Maia Sandu, despre relațiile FMI cu guvernul de la Chișinău.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) precizează că, aflându-se la Washington DC, Maia Sandu l-a întrebat pe reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI) „de ce programul cu FMI nu conține măsuri de luptă împotriva corupției după modelul programului FMI cu Ucraina, iar răspunsul lui a fost că autoritățile trebuie să-și dorească acest lucru”.

După publicarea declarației FMI, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a scris pe pagina sa de facebook, că prin declarațiile făcute,  Maia Sandu a pus „într-o situație neplăcută o instituție internațională importantă, care are o abordare cât mai corectă și echilibrată față de Republica Moldova și cetățenii ei, fapt care este regretabil”.

„Acest om nu se poate opri din a minți, din a-și denigra țara și din a folosi instituții internaționale în campanii de dezinformare a cetățenilor”, a mai scris Andrian Candu.

La rândul său, PAS a precizat: „Dacă Andrian Candu și ceilalți reprezentanți ai guvernării se dau drept mari luptători împotriva corupției, să demonstreze acest lucru prin acțiuni concrete – să pună sechestru pe conturile lui Șor, să facă publică sentința acestuia și să solicite introducerea unor măsuri credibile de luptă anticorupție în programul cu FMI. Cert este că toată această isterie a PD-ului scoate la iveală un lucru: guvernării îi este frică de faptul că o adevărată luptă împotriva corupției va arăta că anume ei sunt cei mai mari corupți”.

Ministerul Finanțelor din R. Moldova a publicat astăzi, 28 februarie, o declarație a Fondulului Monetar Internațional (FMI), în care directorul executiv, Anthony De Lannoy, neagă afirmațiile făcute de lidera PAS, Maia Sandu, despre relațiile FMI cu guvernul de la Chișinău. Conducerea FMI se referă la declarația Maiei Sandu într-un interviu la Europa Liberă, din 22 februarie, curent.

În declarația sa, Anthony De Lannoy,  susține că Maia Sandu a „denaturat declarațiile reprezentantului său”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Reporter

  FMI este un instrument de colonizare a tarilor sarace…ei finanteaza revolutii portocalii razboaie religioase, in general razboaie care aduc distrugeri ca pe urma sa apara ca atot salavatori sa deie credite …sunt kileri economici

 2. Reporter

  DREPTUL LA REPLICĂ

  Mesajul “FMI este un instrument de colonizare a tarilor sarace…” nu-mi APARȚINE!!! Cei care urmăresc comentariile la ZDG trebuie să-l recunoască pe sceleratul “poet”, care postează cu peste o sută de nume născocite sau însușite de la alțiii, ca “ivancelgroaznic”, “Dochița…”, “Rarița…, Sofiica…, Puița…”, etc.

  Rog insistent dl Modelator să nu mai permită terfelirea numele meu intelectual
  ‘Reporter’ de moșneagul ista beșinos. Când văd idioțeniile lui postate cu numele
  meu, mă simt de parcă a-și mânca dintr-o strachină cu un sifilitic! Există cât de
  cât DECENȚĂ la ZDG???

 3. Ce poti sa spui? Puternicul sprijin intern si extern de care se bucura Maia Sandu le da mari batai de cap asa-zisilor democrati. Stim noi cum se masluiesc investigatiile Kroll, cum sunt “negociate” chestiile trestiile cu FMI, cum se milogesc in fata UE, sfidand cu nerusinare recomandarile partenerilor externi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *