Reacția ministrului Finanțelor, Serghei Puşcuţa, acuzat de îmbogățire ilicită, scheme de corupție şi evaziune fiscală

Ministrul Finațelor, Serghei Puşcuţa, susține că toate informațiile despre proprietățile sale prezentate de președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, au fost luate din declarația sa avere.

Toate informațiile respective despre proprietăți au fost culese din declarația mea despre avere. Această informație va fi inclusă în declarația care va fi depusă odată cu numirea în funcția de ministru”, a declarat ministrul Finanțelor pentru presă.

Cât despre finii săi de cununie, Serghei Pușcuța spune că aceștia activau la Serviciul Fiscal din 1996 și, respectiv, din 2004 și ambii au fost promovați în funcții înainte ca el să preia șefia FISC-ului.

Totodată, ministrul recomandă procurorilor să investigheze informațiile prezentate de Moțpan.

Îi mulțumesc domnului deputat că a transmis informațiile la Procuratură și organele competente trebuie să se expună”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Serghei Pușcuța, este acuzat de îmbogățire ilicită și de faptul că a admis mai multe scheme de corupție, evaziune fiscală, protecționism în calitate de șef al Serviciului Fiscal de Stat dar şi de favorizare a unor acte de corupție. Despre aceasta a anunţat astăzi, 19 noiembrie, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Moţpan, Serghei Pușcuța ar reprezenta „un pericol la adresa securității economice a R. Moldova”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *