Reacția lui Pavel Filip la refuzul lui Dodon de a-l numi ministru al Apărării pe Eugen Sturza

Astăzi, în deschiderea ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip a ținut să se refere la refuzul lui Igor Dodon de a-l numi pe Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării și propunerea sa de numire a candidatului Victor Gaiciuc pentru această funcție. Filip a spus că argumentele invocate în refuzul lui Dodon sunt absurde și că va înainta repetat candidatura lui Sturza, caz în care Dodon e obligat să accepte nominalizarea. 

„Aș vrea să mă refer la declarațiile făcute de Igor Dodon privind funcția de ministru al Apărării. Trebuie să recunosc că nici societatea nu prea a înțeles această propunere a dlui președinte, or dl președinte și PSRM se cred partid de guvernare, altfel nu pot explica înaintarea unei candidaturi din partea președintelui. (…) Eu înțeleg că dlui se inspiră de la un model dintr-o țară pe care  o frecventează foarte des. Îi sugerez să coboare cu picioare pe pământ, să înțeleagă că R. Moldova e o țară parlamentară, deci această propunere de azi e lipsită de sens, e o declarație fără efect, ca multe altele. Cred că și aceasta ține de  a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care le-a creat în privința Armatei Naționale. Vorbesc de refuzurile ca armata să paticipe la exerciții militare. De ce își dorește să aibă o Armată slabă? Eu cred că răspunsul e la suprafață. Președintele dovedește încă o dată că nu se conduce de interesele țării noastre” a spus Filip.

Ieri, Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), a anunțat că membrii coaliției de guvernare au decis să propună candidatura lui Eugen Sturza, vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova,  la funcția de ministrul al Apărării.

Igor Dodon a anunțat astăzi că a semnat o scrisoare în care recomandă Guvernului să-l înainteze pe Victor Gaiciuc la funcția de ministru al Apărării. Gaiciuc este originar din satul Pepeni, e general din Republica Moldova și a îndeplinit funcția de ministru al apărării al R. Moldova în perioada 19 aprilie 2001 – 15 octombrie 2004.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Alina

    Dodon isi vrea pro rus in capul ministerului apararii, insa nu va fi asa ceva atita timp cit actul guvernarii e in miinele PDM-ului.

  2. ciubuc ion

    Mie mi se pare normal ca un prorus ca Dodon sa vrea tot un prorus la Aparare,antiNATO si antiUE,ca si el si de aceea ne trebuie o armata slab antrenata sa nu faca exercitii cu armate straine,care ne strica neutralitatea,nu ca cea rusa din Transnistria care ne pacifica si a eliberat Transnistria de romanii/moldovenii din Moldova,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *