Reacția lui Năstase după adoptarea Rezoluției în Parlamentul European: Aceasta condamnă invalidarea rezultatului alegerilor

Andrei Năstase se află la Strasbourg și a participat la ședința Parlamentului European, în cadrul căreia a fost adoptată o Rezoluție pe marginea crizei politice din Republica Moldova în urma invalidării alegerilor locale. Liderul PPDA consideră că în acest mod Parlamentul European își exprimă solidaritatea cu cei care protestează pe străzile Chișinăului și care cer autorităților să respecte votul alegătorilor din capitală.

„Din păcate, practicile nedemocratice ale regimului au făcut ca Parlamentul European să ceară Comisiei înghețarea oricărui sprijin financiar pentru țara noastră. Parlamentul propune Comisiei să formuleze un set de condiții pe care autoritățile de la Chișinău vor trebui să le îndeplinească pentru a fi reluat sprijinul financiar. În fruntea acestor condiții se află validarea alegerilor locale din Chișinău, renunțarea la sistemul mixt de vot precum și investigarea transparentă, recuperarea prejudiciului și trimiterea în judecată a celor vinovați de furtul miliardului din bănci”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

În contextul invalidării alegerilor locale de la Chișinău, în plenul Parlamentului European au avut loc dezbateri cu referire la criza politică din Republica Moldova, iar în urma discuțiilor a fost adoptată o Rezoluție, cu votul a 343 de europarlamentari. În același timp, 160 de europarlamentari s-au abținut, iar 35 au votat contra.

Foto: Facebook/Andrei Năstase

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *