Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Mircea Buga la…

Reacția lui Mircea Buga la autodenunțul lui Ilan Șor

Mircea Buga, fostul director al Casei Naționale de Asigurări în Medicină, actual ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, numele căruia apare în autodenunțul depus de Ilan Șor de săptămâna trecută susține, într-o intervenție pentru ZdG că nu a încălcat legislația atunci când a decis să păstreze banii CNAM-ului la Unibank. Totodată, oficialul susține că niciodată nu a acceptat careva ordine sau presiuni în activitatea sa.

„După cum am mai menționat anterior, nu văd cum s-a ajuns la legătura dintre acest presupus autodenunț și colaborarea absolut legală dintre CNAM și instituțiile bancare. Pe perioada exercitării mandatului meu de director, s-au făcut depozite la mai multe instituții, în urma studierii pieței bancare. La acea etapă, rata dobânzii stabilită de instituția bancara aleasă era mult mai avantajoasă comparativ cu restul ofertelor. În final, dobânda a constituit 60 mln lei, în soldul CNAM, iar sumele depuse nu s-au pierdut, ci s-au întors în contul instituției. Ce ține de ordinele primite de la careva demnitari, reiterez că nu am acceptat niciodată presiuni sau imixtiuni în activitatea instituției pe care o conduceam”, a precizat Mircea Buga.

Buga a condus CNAM în perioada 2009-2015, iar ulterior a ajuns ministru al Sănătății. Din această vară, a fost numit în funcția de ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Precizăm că, în autodenunțul lui Ilan Șor, acesta afirmă că, Filat a asigurat resurse suplimentare pentru Unibank „pe calea transmiterii în bancă a resurselor financiare ale „Franzeluţa” şi ale Casei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), aproape 600 milioane de lei. Pentru asta, Filat le-ar fi dat indicaţii directorului „Franzeluţa” şi lui Mircea Buga, pe atunci director al CNAM. „Cu Buga am discutat personal, iar „Franzeluţa” lucra direct cu Unibank”, zice Şor în autodenunț.

Detalii despre acest autodenunț dar și opinia altor persoane vizate, aflați AICI.