Reacția lui Igor Dodon după ce Curtea Constituțională a validat alegerile parlamentare

Igor Dodon, președintele R. Moldova a anunțat că va iniția discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament, “pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”. Declarația a fost făcută după ce Curtea Constituțională a validat mandatele celor 101 deputați aleși la 24 februarie 2019.

“Acum, când Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării”, zice Dodon.

“Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele. Eu personal, ca Președinte al țării, voi iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament, pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”, anunță șeful statului.

“Le amintesc liderilor politici că interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat. Urmează să convoc ședința de constituire a noii Legislaturi, pînă pe 25-26 martie, și astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați, pe care îi felicit cu prilejul funcțiilor dobîndite și le reamintesc de înalta datorie față de Moldova pe care o au, ca demnitari”, a anunțat președintele Igor Dodon.

Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie într-o ședință care a avut loc sâmbătă, 9 martie.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *