Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Dodon după învestirea…

Reacția lui Dodon după învestirea lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție după  învestirea ministrului Apărării, Eugen Sturza. Președintele Parlamentului, Andrian Candu a preluat atribuțiile interimatului de președinte și a semnat decretul prin care Sturza este numit ministru al Apărării. 

„Numirea de azi s-a realizat printr-o soluție juridică excepțională, din cauza refuzului lui Igor Dodon de a accepta propunerea Guvernului de numirea lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării”, a spus Candu.

Ulterior, Dodon a menționat că „actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave”. Acesta a adăugat că „precedentele pe care democrații au îndrăznit să le creeze vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit”.

La ceremonia de învestire, Eugen Sturza a spus că își dorește ca armata să nu fie implicată în jocuri politice.

“Sper ca pe viitor să nu mai avem situații când Constituția R. Moldova este încălcată. Odată cu preluarea mandatului îmi doresc ca R. Moldova să se transforme dintr-un consumator de securitate, într-un furnizor. Este foarte important ca Armata Națională să nu fie implicată în jocuri politice”, a spus Sturza.

Citiți și: Oficial! Eugen Sturza este ministru al Apărării. CV-ul și averea noului ministru 

Amintim că Ministerul Apărării a rămas fără ministru în luna decembrie a anului trecut, după ce Igor Dodon a semnat, la 27 decembrie 2016, un ordin privind demisia ministrului Apărării de atunci, Anatol Șalaru, care a pierdut susținerea politică din partea Partidului Liberal, din care făcea parte.