Reacția lui Codreanu la neregulile depistate de Curtea de Conturi în raportul financiar al Primăriei

După ce Curtea de Conturi a depistat un șir de nereguli grave în rapoartele financiare ale Primăriei Chișinău, dar și denaturări de peste 32 de miliarde de lei, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că va trimite la Procuratură și Centrul Național Anticorupție mai multe documente care trezesc suspiciuni de ilegalități și delapidări.

„În perioada 2009-2017, toate recomandările Curții, au fost ignorate și nu s-a luat nici o acțiuni pentru a redresa situația. În acest sens, vreau să vă informez că voi convoca Comisia de disciplină pentru a sancționa funcționarii responsabili”, a scris Ruslan Codreanu.

Primarul interimar le-a mai sugerat funcționarilor primăriei care 8 ani au citit raporturile Curții de Conturi și nu au făcut nimic, să depună cerere de eliberare din funcție.

În urma procesului de audit Curtea de Conturi a constatat un deficit de circa 32,5 miliarde de lei în raportul financiar al municipiului Chișinău. Președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, a atras atenția reprezentanților Primăriei Chișinău asupra numeroaselor probleme grave depistate, probleme nu au fost luate în calcul și nu au fost remediate deși au fost identificate și în anii precedenți.

„Din toate recomandările care au fost pe parcursul a opt ani de zile, Primăria practic nu a îndeplinit nimic. Sunteți unica entitate din R. Moldova care nu îndeplinește recomandările Curții de Conturi, iar situația este critică. Vorbim de 32 de miliarde”, a menționat Veaceslav Untilă în timpul ședinței de audiere a raportului.

Probele de audit au fost colectate la Primăria municipiului Chișinău și la peste 40 de entități municipale, precum și la Serviciul Fiscal de Stat, Trezoreria de Stat, Agenția Servicii Publice.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Ruslan Codreanu este pus la primărie de însuși Marele Stăpân al Moldovei, tavarișci Talpa iadului Plahotniuk. Așa, că asemenea monstrului mancurt Igor Dodon și juifului hoț de miliarde Ilan Șor, se va hârjoni puțin cu instituțiile statului, dar totul se va termina cu un MARE NIMIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *