Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Andrian Candu la…

Reacția lui Andrian Candu la demisia Guvernatorului BNM

Prin intermediul unei postări pe Facebook, președintele Parlamentului i-a mulțumit lui Sergiu Cioclea pentru activitatea desfășurată la Banca Națională a Moldovei (BNM). Andrian Candu a enumerat realizării BNM din 2016 până în prezent, precizând că următorul Guvernator va corespunde standardelor impuse de Cioclea.

„Mulțumesc Guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi și până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aș dori să fie cât mai mulți moldoveni instruiți care s-au afirmat în străinătate și vin să-și ajute țara în acest fel. Ratele dobânzilor au scăzut la un minim istoric, valuta națională este stabilă, au venit investiții străine importante în sectorul bancar. Creștere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute – acestea sunt rezultatele activității Băncii Naționale din 2016. Voi avea grijă ca următorul Guvernator să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea și echipa sa”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia din funcția de Guvernator al BNM în cadrul unui briefing de presă. Acesta a declarat că i-a adresat lui Andrian Candu o cerere de demisie din funcție începând cu 30 noiembrie curent.