Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Răspunsul socialiștilor la invitația Blocului…

Răspunsul socialiștilor la invitația Blocului ACUM

Foto: captură Privesc.eu

Blocul ACUM a invitat socialiștii în această seară, sau mâine dimineață, la noi discuții. PSRM susține însă că PAS și PPDA au poziții diferite, așa că așteaptă o poziție comună.

„La momentul de față vedem că pozițiile componentelor blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sînt diferite. Sîntem în așteptarea unei poziții comune a PAS și DA. În dependență de răspunsul blocului ACUM vom veni și noi cu un răspuns clar referitor la întrevedere și oră”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Ion Ceban.

PAS și PPDA au decis în cadrul Consiliilor Politice ale partidelor să susțină un candidat din partea PSRM la funcția de speaker. În timp ce PPDA susține că va vota doar un candidat onest, PAS, nu pune astfel de condiții. Totodată, Andrei Năstase a subliniat că deputații PPDA vor vota candidatul socialiștilor doar după ce deputații PSRM vor semna un angajament prin care declară că vor vota pachetul de legi propus de Blocul ACUM pentru dezoligarhizarea țării. O astfel de condiție nu a venit însă și din partea PAS.

PSRM a decis astăzi că va convoca mâine, 7 iunie, ședința Consiliului Republican al partidului, pentru a analiza deciziile Blocului ACUM, dar și propunerile Partidului Democrat.

Anterior, atât socialiștii, cât și Blocul ACUM, insistau ca anume lor să le revină funcția de speaker al Parlamentului, iar negocierile nu evoluau din această cauză. Pe ultima sută de metri înainte de dizolvarea Parlamentului, ACUM a anunțat că cedează funcția de speaker. Totodată, și democrații sunt disponibili să renunțe la funcția de speaker, cu scopul de a negocia o majoritate parlamentară cu socialiștii. PSRM nu a răspuns însă încă la invitația democraților de a negocia o coaliție.