Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Răspunsul lui Timofti la apelul…

Răspunsul lui Timofti la apelul lansat de Gaburici

Nicolae Timofti, președintele R. Moldova, a răspuns la apelul lansat de primul ministru Chiril Gaburici, prin care cere demisia conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Comisiei Naționale a Pieței Financiare, ca urmare a situației precare ce se înregistrează în sistemul financiar bancar.

Astfel, pe data de 8 iunie curent, șeful statului a purtat o discuție cu premierul Chiril Gaburici pe marginea problemelor pe care acesta le-a semnalat în scrisoare.

Potrivit președintelui țării, investigațiile și cauzele penale declanșate în cazul situației alarmante din sistemul financiar-bancar, trebuie desfășurate cu maximă responsabilitate și competență, astfel încât toate faptele ilegale săvârșite să fie elucidate, iar persoanele implicate în devalizarea unor bănci să fie trase la răspundere.

În același timp, președintele atrage atenția asupra faptului că demiterea conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Comisiei Naționale a Pieței Financiare ține de competența exclusivă a Parlamentului, iar o implicare în această procedură din partea șefului statului nu s-ar încadra în spațiul constituțional.