Rada Supremă a Ucrainei a privat-o pe Nadejda Savcenko de imunitate și și-a dat consimțământul pentru arestarea ei

Rada Supremă a Ucrainei a privat-o pe Nadejda Savcenko de imunitate și și-a dat consimțământul pentru arestarea ei. Savcenko este acuzată de terorism și de pregătirea unei lovituri de stat. Potrivit Procuraturii Generale din Ucraina, deputata a intenționat să comită un act de terorism în Parlament. La o ședință a Radei Supreme, Procuratura, în sprijinul acestor acuzații, a prezentat înregistrări video și audio, notează meduza.io

Pe una din înregistrări, Savcenko spune: „Propun o lovitură de stat. Pentru că ei trebuie să fie curățați fizic – și toți odată. Aceasta este o metodă. Într-o zi și numai din interior. Poate câteva zile”.

Vladimir Ruban (șeful centrului „Corpul de ofițeri”, care este implicat în eliberarea prizonierilor ucraineni în Donbass) a spus într-o întâlnire cu Savcenko despre planul atacului asupra blocului guvernamental de la Kiev: „Demolăm o clădire frumoasă, construită pe un loc necurat. Poate tot guvernul”.

Procurorul General Ucrainei afirmă că Savcenko și Ruban ar fi planificat o încercare de asasinare a președintelui Petro Poroșenko. Savcenko și-a catalogat anterior acțiunile drept o provocare politică.

Savcenko este fost militar în armata ucraineană, a fost condamnată în Rusia pe cazul deceselor din Donbas a jurnaliștilor VGTRK, Igor Kornelyuk și Anton Voloshin. Ea a fost condamnată la 22 de ani de închisoare, dar la puțin timp după asta, verdictul a fost schimbat cu doi ruși condamnați în Ucraina pentru participarea la războiul din Donbas. După ce s-a întors acasă, Savcenko a primit titlul de erou al Ucrainei.

Sursa foto: digi24.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Anghelina

  hai hai , democratia la ea acasa )))) a-ti vrut maidan, a-ti vrut democratie si libertate…poftim luati-o ))))

 2. Reporter

  Și ce puteau să facă? Dacă nebuna asta și-a ieșit din minți cu totul, ca ivancelgroaznic la comentariile de la ZDG? Se vede că rușii i-au dat NOVICIOK de concentrație ceva mai slabă, când era prizonieră la ei și iată rezultatul!

 3. VvvV

  Este nevoie și în Moldova de un personaj ca Nadia. Spune tuturor realitatea situației în direct. Ziarele chit nu se vor strădui a spune dreptatea, nu vor reuși nici odată, deoarece interesul primar este banul, da unde îi banul îi și minciuna.
  În rest se apropie și Maidanul în Moldova, pentru asta a fost ales Dodon, pentru a-l scoate cu război. Orice temă și idee îi bună unde vorbește comoditatea și dorința de distracții. Nu are importantă chiti vor muri, important e rezultatul, asta a fost și rămâne minciuna cea mai gogonata a naturii animale care tinde a se chema OM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *