R. Moldova va deschide o reprezentanţă diplomatică în Japonia

R. Moldova va deschide o reprezentanţă diplomatică în Japonia. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul şedinţei de astăzi a Executivului.

„Deschiderea unei reprezentanțe diplomatice permanente în Japonia va aprofunda relațiile diplomatice bilaterale cu această țară. Japonia deja este un partener important pentru R. Moldova, iar Ambasada de la Tokyo va asigura dialogul direct cu autoritățile acestei țări în vederea majorării asistenței financiare oferite direct”, a precizat Natalia Gherman, ministra Afacerilor Externe.

Inaugurarea Ambasadei R. Moldova la Tokyo va amplifica relaţiile comercial-economice dintre cele două state. Conform celor mai recente date ale Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-septembrie 2014, R. Moldova a importat mărfuri din Japonia în valoare de 22,8 mil. de dolari şi a exportat mărfuri în valoare totală de 292,5 mii dolari.

Până la 1 iulie 2014, Japonia a oferit R. Moldova, inclusiv prin intermediul Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), asistenţa financiară nerambursabilă în valoare de 92,8 milioane dolari. Domeniile care au beneficiat de asistenţă din partea Japoniei au fost agricultura, sănătatea, cultura, ştiinţa, educaţia, securitatea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *