Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   R. Moldova- premier cu statut…

R. Moldova- premier cu statut de bănuit într-un dosar penal

Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) a pornit un dosar penal în cazul diplomelor de studii al prim-ministrului Chiril Gaburici. Informaţia a fost oferită pentru Protv de ministrul Afacerilor Interne Oleg Balan.

„În legatură cu acest caz urmează să fie iniţiat un dosar penal întrucât au fost depistate acte care “prezintă interes pentru urmarirea penală”, a declarat ministrul pentru sursă.

Totodată contactaţi de ZdG reprezentanţii IGP au declarat că există posibilitatea ca premierul să aibă statutul de bănuit în acest dosar penal.

„Dosarul penal este pornit în legătură cu bănuiala rezonabilă privind falsificarea unor documente. Noi încă nu ştim cine le-a falsificat şi circumstanţele în care au fost falsificate. La moment, domnul Gaburici nu are nici un statut, dar bineînţeles că va avea statutul de bănuit la timpul cuvenit. Dacă va părea necesitatea de-al audia sigur că va avea statutul de bănuit. Oricare cetăţean poate să se aştepte şi poate fi audiat dacă încalcă legea” a declarat Gheorghe Malic, șeful Direcției Urmărire Penală din cadrul IGP.

Malic nu a dorit să destăinuie care este instituţia care i-a eliberat premierului diploma de studii falsă, motivând că diploma de studii putea să fie falsificată de persoane ce nu ţin de această instituţie de învăţământ.

„Nu pot să vă răspund la această întrebare deoarece nu este exclus ca această instituţie nu a eliberat acest act. Nu pot să vă spun care este ea deoarece nu doresc să stric imaginea acestei instituţii. Când va veni timpul instanţa de judecată va stabili dacă instituţia a falsificat sau altcineva a falsificat documentul în numele ei. Până atunci nu putem divulga care este această instituţie,” a precizat Malic

În cadrul unei emisiunii tv, difuzată săptămâna trecută, Chiril Gaburici a evitat să de-a un răspuns clar referitor la diploma în baza căreia a fost admis la facultate.

Amintim că, Inspectoratul General de Poliţie a ridicat, acum mai bine de o lună, de la mai multe instituţii de învăţământ documentele de studii ale premierului Gaburici. Subiectul studiilor premierului Gaburici a fost dezvăluit de ZdG, în articolul: „CV-ul (ne)cenzurat al premierului”