R. Moldova atestă cu îngrijorare implicarea activă a Federaţiei Ruse în procesele politice din țară

Valeriu Chiveri, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi, 6 martie 2015, o întrevedere cu Farit Muhametşin, ambasadorul Federaţiei Ruse în R. Moldova.

În cadrul întrevederii, viceministrul Valeriu Chiveri a subliniat că autorităţile R. Moldova atestă cu îngrijorare continuarea unei implicări tot mai active a Federaţiei Ruse în procesele politice din ţara noastră. Oficialul moldovean a atras atenţia diplomatului rus asupra inadmisibilităţii unor asemenea acţiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federaţiei Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbreşte dezvoltarea relaţiilor constructive între cele două state.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost abordate principalele subiecte de pe agenda bilaterală, precum şi perspectivele relaţiilor moldo-ruse în anul curent. Interlocutorii au subliniat importanţa dezvoltării dialogului politic activ, inclusiv pe linia interministerială. Totodată, a fost accentuată necesitatea impulsionării procesului de reglementare a conflictului transnistrean.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Unul Unionist

    Rusine !
    Guvernul mafiot de Paie dela Chisinau
    nu trebuie sa se – ingrijoreze- , ci sa PROTESTEZE vehement contra
    imixiunii Rusiei in treburile unui stat -independent – Rep. Molotova !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *