Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Purtătorul de cuvânt al PDM,…

Purtătorul de cuvânt al PDM, despre criticile la adresa lui Plahotniuc: „Acuzațiile trebuiesc probate”

Purtătorul de cuvânt al democraților respinge acuzațiile precum că Vlad Plahotniuc ar sta în spatele deciziei de invalidare a alegerilor locale din Chișinău. Acesta a precizat în cadrul emisiunii „În profunzime” cu Lorena Bogza că acuzațiile trebuiesc probate.

„Sunt niște acuzații care au devenit tradiționale. Nu este ceva nou. De mai mult de un an de când sunt în această funcție sunt nevoit să comentez astfel de declarații. Rămân sigur că justiția în Republica Moldova este independentă și acuzațiile trebuiesc probate”, a precizat Gamurari.

Întrebat cum comentează decizia Curții Supreme de Justiție, purtătorul de cuvânt al democraților a declarat că în calitate de jurist nu își permite să comenteze hotărârea unei instanțe de judecată: „Ce se face în jurul hotărârii este vorba de aspectul politic”.

Judecătorii Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh de la Curtea Supremă de Justiție au declarat inadmisibile recursurile lui Andrei Năstase,  iar Capitala rămâne fără primar general. Decizia este definitivă și irevocabilă. Andrei Năstase susține că hotărârea luată de CSJ este una politică și comandată.