Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM va iniţia o moţiune…

PSRM va iniţia o moţiune de cenzură

PSRM a anunțat că va iniţia o moţiune de cenzură prin care va cere demisia lui Anatol Șalaru, ministrul Apărării al R. Moldova. „Anatol Şalaru trebuie să fie tras la răspundere penală pentru trădare de Patrie”, au declarat socialiștii, fiind indignați de afirmația lui Anatol Șalaru privind necesitatea de a crea o armată comună cu România.

„Noi cerem demisia imediată a lui Anatol Şalaru şi urmărirea penală pentru trădare de stat. Toţi miniştrii reprezentanţi ai altor partide, inclusiv prim-ministrul, Valeriu Streleţ, care nu vor susţine condamnarea declaraţiilor lui Şalaru şi la demiterea acestuia, vor deveni complici la crima comisă. Aceasta va fi o nouă dovadă a caracterului extremist de dreapta al actualului Guvern”, au adăugat socialiștii.

Totodată, aceștia au anunțat că vor organiza, în viitorul apropiat, acţiuni de protest de amploare lângă sediul Ministerului Apărării al Moldovei, la care vor cere demiterea ministrului Apărării. În același timp, PSRM intenţionează să formeze o mişcare obştească extra-partid, care se va pronunţa pentru neutralitatea permanentă a R. Moldova.