Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Protest pentru „dreptul de a…

Protest pentru „dreptul de a nu fi furați la următoarele alegeri”. Când va avea loc și care este îndemnul organizatorilor

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) anunță, pentru data de 17 septembrie, un nou protest împotriva guvernării. Potrivit organizatorilor, protestul va fi urmat de un marș în cadrul căruia vor depune rezoluția adoptată în timpul mitingului la reprezentanța Uniunii Europene în R. Moldova și vor picheta Instituția Publică „Teleradio-Moldova”.

„La 17 septembrie curent, ora 12, venim cu toții în fața Parlamentului pentru a ne manifesta dezabrobarea categorică a acțiunilor actualei guvernări și pentru a sensibiliza instituțiile internaționale asupra stării de fapt a lucrurilor din R. Moldova”, au anunțat organizatorii în cadrul unei conferințe de presă.

Lidera PAS, Maia Sandu, a îndemnat chișinăuienii să vină în număr mare la protest „pentru a apăra valorile democratice”.

„La 17 septembrie vă îndemn pe toți cei care cred în democrație să vină și să-și apere dreptul de a nu fi furați la următoarele alegeri parlamentare. Vin cu un îndemn special pentru locuitorii orașului Chișinău. Dvstră ajungeți mai ușor la aceste proteste pentru că autoritățile nu pot să vă împiedice să veniți aici, dvstră nu trebuie să plătiți costuri de transport și nu trebuie să pierdeți foarte mult timp ca să ajungeți la Chișinău. Chișinăul întotdeauna a dat dovadă de implicare în vremuri de răstriște. Acum avem mare nevoie de implicarea dvstră pentru a apăra valorile democratice”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele PPDA, Andrei Năstase, a venit cu o adresare către postul public de televiziune „Moldova 1”. „Un ultim apel este către Moldova 1 să difuzeze apelul nostru de astăzi pentru că instituțiile publice de media sunt plătite din banii contribuabililor moldoveni. Nu vă bateți joc de cetățenii noștri”, a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA.

Ultimul protest organizat de partidele de opoziție a avut loc la 30 iulie curent, când participanții au cerut anularea introducerii sistemului mixt de vot la alegerile parlamentare.