Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Promo-LEX a confirmat rezultatele alegerilor…

Promo-LEX a confirmat rezultatele alegerilor pentru funcția de consilieri ai municipiului Chișinău

Imagine simbol

Rezultatele numărării paralele a voturilor la alegerea consilierilor în Consiliul Municipal Chișinău efectuată de Misiunea de Obsrevare Promo-LEX a confirmat, în mare parte, rezultatele prezentate de Comisia Electorală Centrală. Cu toate că au fost raportate mai multe greșeli în procesul de numărarea a voturilor acestea nu pot influența rezultatele alegerilor.
Astfel, rezultatele numărării paralele a voturilor efectuate de Promo-LEX pentru alegerea consilierilor în Consiliul Municipal Chișinău atestă următoarele diferențe:

Totodată, observatorii Promo-LEX au raportat mici diferențe și la capitolul numărul alegătorilor incluși pe listele electorale sau a buletinelor de vot declarate nevalabile.

Potrivit lui Pavel Postica, șeful Misiunii de Observare Promo-LEX, în cadrul numărării paralele a voturilor au fost înregistrate erori în formulele de calcul a 51 de procese verbale prezentate de CEC. „Totuși, majoritatea acestor erori s-au produs din cauza oboselii sau a slabei pregătiri pe care au avut-o unii funcționari electorali. De asemenea, aceste erori nu pot influența semnificativ rezultatele alegerilor”, explică Pavel Postica.