(VIDEO) Promisiunile și avertizările lui Dodon: „Nu uitați cine este suveranul adevărat al țării”

Igor Dodon așteaptă de la organele competente o mobilizare fără precedent în lupta cu corupția înaltă de stat și dă asigurări că are suficientă voință politică pentru a intensifica această luptă. În discursul de după inaugurare în funcție, Dodon a mai declarat că va dispune crearea unui consiliu pe lângă  președintele R. Moldova format din reprezentanții societății civile, mediului academic, experți cu care să discute pe larg, transparent și democratic deciziile, inițiativele care vor veni la Președinție. Totodată,  acesta a declarat că nu se va împăca niciodată cu furtul din sistemul bancar și că va dedica „toată energia pentru a elucida faptele și a restitui poporului patrimoniul public prădat”, dar nu a amintit despre promisiunea din campania electorală precum că primul decret pe care îl va semna după învestirea în funcție va fi anularea legii care pune miliardul furat pe spatele cetățenilor.

Mai mult, Igor Dodon a declarat că „la 13 noiembrie cetățenii Moldovei ne-au transmis prin votul lor un mesaj clar, hotărât și irevocabil – poporul este suveranul acestei țări, iar instituțiile statului, începând cu parlamentul și guvernul, trebuie să fie în slujba cetățenilor. Vă rog și vă avertizez – tratați foarte serios acest mesaj al poporului! Nu uitați cine este suveranul adevărat al țării și cui ați jurat credință. În eventualitatea ignorări de către clasa politică a voinței poporului de a scoate instituțiile statului de sub influența grupurilor de interese, voi acționa în numele poporului, voi lupta alături de popor, voi readuce statul în slujba cetățeanului”.

Citiți aici discursul integral al președintelui Igor Dodon:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. fafla

  Dodon inca nu stie ca si pe dinsul o sa-l rupa cardinalul.

  Da da cardinalul o sai dee la moaca si inca Renatusca o sai dee la fund.

  Gata cu socialistii si cu Dodon.

  Toate pacatele le va lua Dodon.

  Cardinalul nui prost.

  Cel mai interesant ca cardinalul vorbeste limba de stat mult mai curat decit Dodon.

  Si care e adevarul?

  Adevarul nu e pentru prostime!

  Prostime ii rashodnii material.

  Pariaza cineva ca toate pacatele vor fi puse pe Dodon?

  Dodon nu va avea nici o putere dar pacate va lua pe dinsul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *