Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Proiectul de modificare a Legii…

Proiectul de modificare a Legii Procuraturii pentru care Guvernul Sandu și-a asumat răspunderea, publicat în Monitorul Oficial

Hotărârea privind modificarea Legii Procuraturii pentru care miercuri, 6 noiembrie, Guvernul condus de Maia Sandu și-a asumat răspunderea a fost publicat în Monitorul Oficial.

Guvernul condus de Maia Sandu și-a asumat, miercuri, 6 noiembrie, răspunderea privind modificarea Legii Procuraturii. Proiectul, care nu se regăsea pe ordinea de zi a ședintei cabinetului de miniștri, a fost introdus pe agendă la propunerea primului-ministru.

Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

Modificarile făcute:

”În funcție de pregătirea și abilitățile profesionale, de integritate și de alte calități personale, Prim-ministrul preselectează conform procedurii aprobate potrivit alin.(3) cel puțin doi candidați la funcția de Procuror General și   transmite lista candidaților preselectați și dosarele acestora Consiliului   Superior al Procurorilor.”

Altfel spus, Prim-ministrul va înainta lista scurtă de candidați la funcția de Procuror General către CSP. Ulterior, CSP va alege unul dintre cei înaintați de Prim-ministru și va propune candidatul la funcția de Procuror General Președintelui țării”.