Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Profilul alegătorului. Cine sunt cetățenii…

Profilul alegătorului. Cine sunt cetățenii care s-au prezentat la urnele de vot până la această oră

La ora 14:00, la urnele de vot s-au prezentat 907 mii de persoane sau 31,5% din populația R. Moldova. Cei mai activi cetățenii sunt cei cu vârsta de peste 56 de ani.

Cea mai mare prezență la vot se atestă în raioanele Ocnița, Edineț, Dondușeni, Rîșcani, Drochia, Glodeni, Florești, Șoldănești, Rezina, Telenești, Orhei, Nisporeni, Criuleni, Ștefan Vodă și Taraclia.

În calitate de alegători activi se manifestă femeile, care s-au prezentat la urne în proporție de 51,9%. Pe de altă parte, partea masculină s-a prezentat la vot în proporție de 48 %.

Cei mai mulți alegători sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 56-70 ani, care constituie 37, 1% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne. Aceștia sunt urmați de persoanele cu vârsta cuprinsă între 41 și 55 ani (25,5%), persoanele cu vârsta cuprinsă între 26-40 ani (21,5%) și persoanele cu vârsta 71+ (8,8%). Cei mai puțini algeători sunt tinerii care s-au prezentat la urnele de vot în proporție de 6,8%.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.