Procurorul general despre situația politică din țară și protestatarii din fața instituției

Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova susține, cu referire la situația politică din țară că procurorii „tot timpul s-au conformat prevederilor legale”. Cât despre protestatarii din fața instituției, șeful Procuraturii Generale afirmă că „important e ca să nu se încalce ordinea publică”.

„Procurorii acționează în baza legii care este în vigoare în acest moment. Orice schimbare de competențe a Procuraturii, de conducere, de atribuții sau de statut, se face prin legi. Procurorii, tot timpul s-au conformat prevederilor legale care au fost adoptate și în baza cărora ei au activat. Cât privește situația din stradă, este o chestiune care pe mine mă depășește ca și funcționar public. Ca și cetățean, mă deranjează foarte mult”.

„Eu am discutat cu ei și ei au zis că protestează față  de ce se întâmplă în țară. Părerea mea personală e că, în fața procuraturii renovate, cu acest sediu nou și frumos, ar trebui să se plimbe mame cu cărucioare și copiii să se joace. Asta ar fi doleanța mea”

„Problema corturilor nu este una care să fie acum pe agenda Chișinăului. Din păcate, în ultimii ani, evoluțiile politice nu au decurs fără ca să fie instalate corturi în diferite părți ale orașului. Important e ca să nu se încalce ordinea publică”.

„Tot timpul, la orice demonstrație care s-a făcut în Chișinău în ultimii ani, s-a vehiculat că s-au achitat careva bani. Dacă vom intra în posesia unor informații mai concludente, vom încerca să le dăm o apreciere. Eu am citit și m-am informat. Au fost vociferate anumite chestiuni doar de către persoane implicate în confruntări politce. Dacă vor fi imagini, noi, neapărat, vom face claritate și vom da apreciere juridică acestor acțiuni. Este evident”.

Citiți și: Procurorul general oferă detalii despre procesul penal privind finanțarea PSRM


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *