Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Procuratura Anticorupție: Pe numele lui…

Procuratura Anticorupție: Pe numele lui Alexei Greceanîi nu există dosar penal privind frauda bancară

Procuratura Anticorupție informează că pe numele lui Alexei Greceanîi nu există dosar penal privind frauda bancară. Pe de altă parte, astăzi, 17 octombrie, deputata Partidului Politic Şor, Marina Tauber, a anunţat că Procuratura Anticorupţie i-a dat un răspuns prin care confirmă faptul că pe numele soţului Zinaidei Greceanîi a fost pornită o cauză penală în acest sens.

Informaţia a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă, de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Tot astăzi, Tauber a mai acuzat-o pe președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi, de faptul că anume ea ar sta în spatele inițierii ridicării imunității parlamentare celor două deputate din Partidul „ȘOR” și reținerea ulterioară a acestora.

Deputata Partidului Şor, a atenţionat-o pe preşedinta Parlamentului, Zinaida Grecenîi, că o aşteaptă mai multe surprize legate de frauda bancă. Avertisemntul a fost făcut în plenul Legislativului.

„Când o să ieşiţi din această sală vă aşteaptă mai multe surprize, este legat de frauda bancară şi investigaţia dumneavoastră. Ştiu doamnă Grecenîi că dvs aţi fost implicată în ceea ce mi s-a întâmplat mie şi familiei mele. Nu vă doresc să trăiţi aceste momente, dar voi lupta ca familia dumneavoastră să răspundă conform legii”, a menţionat Marina Tauber.

În replică, Grecenîi a cerut ca organele de drept să se autosesizeze privind declarţiile făcute de Tauber.

În septembrie curent, Centrul Național Anticorupție (CNA) a menționat pentru Ziarul de Gardă că „la această etapă a investigaţiilor nu s-a stabilit părtinitatea lui Alexei Greceanîi la contractarea creditului de 39,3 milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM). Creditul a fost contractat la 4 martie 2011.

Centrul Național Anticorupție investighează 40 de companii sub aspectul dobândirii ilicite a mijloacelor financiare de la Banca de Economii a Moldovei. Printre firmele vizate în dosar se regăsește și compania „Alsvit-Vin”, fosta „Alsvit-Print”, afiliată familiei președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Firma a beneficiat, în martie 2011, de un credit în valoare de 39,3 milioane de lei de la Banca de Economii și urma să-l ramburseze până în anul 2015. Doar că, până în prezent, creditul nu a fost întors în totalitate .