Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prioritățile propuse de PDM, pentru…

Prioritățile propuse de PDM, pentru elaborarea noului program de guvernare

Partidul Democrat din Moldova a propus, în cadrul discuțiilor pentru formarea unei noi majorități pro-europene, un set de măsuri și priorități pe baza cărora ar trebui elaborat noul program de guvernare.

În document sunt cuprinse reformele necesare implementarii în ritm accelerat a Acordului de Asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană, precum și măsurile ce se impun pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor și asigurarea independenței instituțiilor.

Printre propunerile PDM se numără măsuri privind asigurarea unei guvernări transparente și crearea unui Minister al Integrării Europene. Totodată, PDM consideră prioritare continuarea reformelor din Justiție și identificarea responsabililor pentru fraudele din sistemul bancar.

În lista priorităților pentru viitoarea guvernare sunt incluse măsuri cu privire la îmbunătățirea relației dintre stat și agenții economici din Republica Moldova, precum și adoptarea unor decizii care să ducă la relansarea economică a țării.

O prioritate aparte a măsurilor propuse de PDM o constituie asigurarea unei protecții sociale reale, inclusiv în ce privește sistemul de pensii și accesul populației la serviciile medicale de calitate.

Totodată, democrații insistă ca viitoarea guvernare să asigure securitatea energetică a țării, stimularea producătorilor agricoli, respectiv crearea unui mediu de afaceri care să genereze noi locuri de muncă.