Primele reacții după desemnarea candidatului comun. Este vizat și Iurie Leancă

Decizia celor trei partide de centru-dreapta pro-europene (Partidul Platforma Dreptate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal Democrat din Moldova) de a desemna la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 un candidat comun, Maia Sandu, este salutată de Partidul Popular European (EPP). Poziția este anunțată printr-un comunicat de presă plasat pe site-ul oficial al EPP.

„PPE a fost încă de la început un susținător fervent al ideii unui candidat comun al formațiunilor de centru-dreapta și sunt încântat de decizia înțeleaptă a PLDM și PPDA de a oferi un vot de încredere Maiei Sandu, președinta PAS pentru a fi candiatul comun”, a declarat liderul PPE, Joseph Daul.

„Maia Sandu este un politician curajos, onest și dedicat care are cele mai bune interese pentru Moldova.Grupul PPE oferă sprijinul deplin și este alături de Maia Sandu, în calitate de candidat unic de centru-dreapta, pro-european. Aceasta poate reprezenta și lupta pentru interesele fiecărui cetățean al Republicii Moldova. Angajamentul Maiei Sandu față de principiile și valorile PPE, precum și determinarea de a lupta împotriva corupției, de a face din sistemul de justiție unul independent, dar și de a consolida statul de drept va reprezenta o garanție că Republica Moldova rămâne un stat democratic și continuă pe drumul european”, a afirmat politicianul european.

„Trimit cele mai bune gânduri Maiei Sandu în această campanie electorală și sper că, acum mai mult ca niciodată, PLDM, PAS și PPDA își vor uni forțele pentru a câștiga viitoarele alegeri prezidențiale. PPE va rămâne un partener puternic și un susținător al Maiei Sandu”, a conchis președintele grupului PPE,  a adăugat Joseph Daul.

În același mesaj, preşedintele PPE critică refuzul liderului Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, de a participa la negocierile privind identificarea unui candidat comun, așa cum a promis în luna mai delegaţiei Partidului Popular European.

Joseph Daul îi cere lui Leancă să se retragă din cursa prezidenţială şi să o susțină pe Maia Sandu, candidatul comun al forţelor antioligarhice.

„De un segment de centru-dreapta împărţit beneficiază doar pro-ruşii şi oligarhii care nu au nici un interes în a avea o Moldovă prosperă şi democratică. Având în vedere numirea Maia Sandu, îl îndemn insistent pe Iurie Leancă să se retragă din cursă şi să sprijine candidatul comun”, a  precizat preşedintele PPE.

Partidul Popular European este un partid de centru-dreapta european, unul din cel mai mari partide transnaționale reprezentate în Parlamentul UE și cel mai influent partid european. Mulți dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene au fost membri ai partidelor care au format mai târziu PPE. În afara UE, partidul deține majoritatea în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Decizia PPDA, PAS și PLDM de a susține candidaturia Maiei Sandu la alegerile prezidențiale a fost făcută publică la 15 octombrie, iar la baza acesteia au stat două sondaje de opinie care arătau că lidera PAS se bucură de susținerea mai multor cetățeni decât Andrei Năstase.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Simion

  Leanca e o platica agonica ce se zbate intre Scila si Charibda. Ipocritul, perversul, inconsecventul, ticalosul Leanca stie ca n-are cum, dar se screme oricum. Stie ca e o potaie fricoasa, un Pantalone, dar se comporta cu tupeu dezgustator. Pe el, scamatorul fLeanca, cand il cuprinde tahicardia, cand alergia, cand nebunia, cand nevrotismul. Scopul komisarnicului marxist fLeanca? Sa suga din voturi. Ca orice mascarici cu grave afectiuni la mansarda de la curtea lui zeus-smeus ot GBC.

 2. Mihail Moraru

  Andrei Nastase si Maia Sandu,sunt numai niste Masti garaghioase!!
  Oligarhii din Opozitie, mari Hoti in Lege, s-au inteles intre ei!!
  Stapinii lui Andrei Nastase,Oligarhii,Victor si Viorel Topa, cer de la Oligarhul Vladimir Filat,Stapinul Maiei Sandu:
  1) Ca Masca Oligarhului Filat,Maia Sandu,sa respecte angajamentul privind desemnarea lui Andrei Nastase in calitate de prim-ministru din partea Oligarhilor Topa.
  2) Iar,deoarece aceasta promisiune poate fi realizata numai prin Haos si Dezmat Rusesc,Masca lui Filat la Presedentie sa decreteze Alegeri anticipate.
  3) Oligarhii Topa doresc,cu ajutorul Maiei lui Filat sa declanșeze cît mai rapid Alegerile parlamentare anticipate,ca sa stopeze instaurarea dictaturii plahotniuciste acoperita de catre SUA si UE si sa instaleze la Chisinau dictatura Filato-Topista, obedienta Rusiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *