Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primele neînțelegeri între Dodon și…

Primele neînțelegeri între Dodon și Usatîi

Au apărut primele neînțelegeri și nemulțumiri în relația PSRM – PN, cele două partide pro-rusești din R. Moldova. După ce liderii celor două formațiuni, Igor Dodon, respectiv Renato Usatîi s-au coalizat înaintea alegerilor locale generale din 14 iunie, dar și ulterior alegerilor, anunțând că cele două partide vor face coaliții doar între ele, planurile le-au fost date peste cap. Asta după ce, mai mulți consilieri locali ai PSRM au fost președinți de raioane împreună cu partidele de orientare pro-europeană. Acest fapt l-a nemulțumit pe Renato Usatîi, care și-a exprimat dezamăgirea, în limba rusă, pe o rețea de socializare.

„Asta deja începe să mă sature… PSRM votează pentru președinți de raioane din partea PD în toată țara. Curcănizmul trebuie oprit”, a scris Usatîi, făcât referire la mai multe cazuri când consilieri socialiști au votat cu partidele pro-europene.

La scurt timp, acesta a mai postat un mesaj, la subiect: „Astăzi, consilierul PSRM a trădat Partidul Nostru chiar în orașul natal, Fălești. Consilierul din partea lui Dodon, Svetlana Pădure a trecut în fracțiunea PD și a asigurat majoritatea în coaliția de guvernare. Această coaliție este formată din consilieri din PD, PLDM, Blocul Leancă și PCRM”, a anunțat Usatîi, dezamăgit.

La scurt timp, Igor Dodon, vizat în mesajele „partenerului” Usatîi, a reacționat.

„Socialiștii nu vor face coaliții centrale și locale cu partidele oligarho-unioniste. Cei din raioane care au încălcat disciplina de partid, au fost sau vor fi excluși din formațiune. Vom rezista tuturor presiunilor. Chiar dacă astăzi împotriva primarilor și consilierilor socialiști este utilizată procuratura și alte pârghii administrative, inclusiv există tentative de corupere financiară.
Noi ramînem ferm pe poziții, consecvenți în mesaje și acțiuni. Ce vor face alte partide, care se consideră ”de stînga” și ”pentru popor” – rămîne pe seama lor. Sint sigur ca adevarata „fata si scopuri” a acestora va iesi la suprafata in curind. Pe noi și pe cetățeni deja nimic nu ne mai surprinde. Socialiștii rămîn în opoziție față de oligarhi și unioniști. Până se va schimba puterea în țară, la următoarele alegeri parlamentare”, scrie, la rându-i, Igor Dodon.