Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primele demiteri în urma şedinţei…

Primele demiteri în urma şedinţei secrete a Parlamentului

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Emma Tăbîrță și președintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman vor fi demiși, a anunţat aseara, 24 martie, președintele PLDM, Vlad Filat.

„Prima decizie a fost, demiterea viceguvernatorului Băncii Naţionale responsabil de monitorizarea sistemului bancar, doamna Tăbârţă. A doua hotărâre a Parlamentului vizează demisia președintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, domnului Artur Gherman”, a anunţat Filat după ședința secretă a Parlamentului la care s-au discutat problemele de pe piaţa valutară şi din domeniul bancar.

Totodată liderul PLDM a declarat că în timp de 30 de zile urmează să fie depistate persoanele de pe linia Guvernului care se fac responsabile de situaţia creată, dar şi că va fi creată o noua comisie care va monitoriza pe viitor în permanenţă sistemul bancar. După acestă şedinţă Filat a mai anunţat că Parlamentul a mai decis să desecretizeze decizia guvernului trecut privind acordarea creditului cu garanţie de stat pentru Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit proiectului de lege votat ieri de Parlament în şedinţa secretă a fost decis ca moratoriului instituit de Banca Națională a Moldovei la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank să fie prelungit cu nouă luni.