Primele declarații ale cadidatului PD: „Alegerea strategică a țării noastre este făcută, iar orice turnură va avea efecte dezastruoase”

Marian Lupu, candidat la funcția de președinte al statului, desemnat de Partidul Democrat, a anunțat principalele directive de dezvoltare a R. Moldova pentru care va pleda dacă va ajunge la Președinție. Lupu s-a arătat convins că unica direcție de dezvoltare strategică este cea europeană și a declarat că partidul pe care îl conduce va promova beneficiile parteneriatului RM-UE. Acesta nu a ezitat să aprecieze activitatea executivului, format majoritar din miniștri propuși de PD și condus de un premier democrat, și a dat asigurări că datorită acțiunilor acestuia condițiile de criză au fost depășite, iar situația din țară a fost stabilizată.

„Eu cred în Moldova, mereu am crezut și mereu voi crede. Am demonstrat acest lucru în toată viața și cariera mea. Sunt mândru că m-am născut aici. Avem multe lucruri de care putem să fim mândri. Moldovenii sunt un popor demn de tot respectul. Este adevărat că am avut parte și de grele încercări. Chiar în trecutul recent am traversat crize dificile. Oamenii erau pe punctul să-și piardă definitiv speranța, căci dezamăgirea este cel mai rău lucru. Actualul executiv a venit în condiții critice și a început din mers să corecteze lucrurile. Situația din țară este stabilizată și vreau să vă spun că acesta nu este lucru puțin. Dar este nevoie de mai mult, să construim și să nu mai revenim la conflicte și la crize distructive. Eu sunt împotriva haosului politic și voi continua întotdeauna, în orice ipostază ca să fac tot ce depinde de mine ca schimbările în bine să fie resimțite de cetățenii țării noastre tot mai puternic.”,  a declarat Lupu.

Liderul PD a declarat că-și popune să ridice R. Moldova la „standardele civilizate” în toate privințele, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vor fi implementate modelele europene.  Marian Lupu a recunoscut că R. Moldova beneficiat de cea mai mare asistență de dezvoltare Uniunea Europeană, statele membre și țările vestice.

„Proiectul european este prioritatea majoră, el reprezintă unica cale de modernizare a țării în toate domeniile: economic, social, politic, democratic, cultural. Acordul de Asociere RM-UE este pro Moldova și în beneficiul Moldovei și nicidecum nu este îndreptat împotriva cooperării cu partenerii din est: Rusia, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia ș. a. Țările vecine, România și Ucraina au un loc aparte în relațiile noastre.”, a menționat liderul PD.

„Alegerea strategică a țării noastre este făcută, iar orice turnură va avea efecte dezastruoase. PD își înțelege perfect responsabilitatea și va continua să fie partener al tuturor celor care pledează cauza europeană, va promova în rândul cetățenilor beneficiile procesului de integrare europeană.”

Con­si­liul Poli­tic Națio­nal al Par­ti­du­lui Demo­crat din Mol­dova, întru­nit în ședință la 31 august, l-a desem­nat pe Marian Lupu drept can­di­dat al PDM la ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie 2016. Astăzi, 1 septembrie, democrații vor merge la CEC unde vor dpeune cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Tatiana Gorescu

  Cam așa și ar trebui să fie, să avem un Presedinte care nu sa blocheze dar sa sustina activitatea Parlamentului si Guvernului, asta daca vrem dezvoltare si stabilitate si nu noi etape de stagnare.

 2. ion mercaru

  Tov,Lupu este un european sadea care pune limba romana si cea ukraineana ,ca si Romania si Ukraina in aceeasi oala;VECINI,Numai ca gura pacatosului adevar graieste si anume cum poti sa pui in aceeasi oala o tara UE,cu una nonUE ca si noi,chiar vecini fiind,cum poti sa pui semnul egal intre ukrainieni si romani,care sunt diferiti de noi prin limba si popor,numai ca noi vorbim aceeasi limba cu romanii,nu cu ukrainienii,iar noi il avem pe Stefan cel Mare si Sfant,pe care il au si romanii,iar ukrinienii il au pe Sevcenko de ex,sau pe hatmanul Mazepa,iar ukrinienii se inteleg in ukrineanacu rusii,iar noi numai in rusa,ca moldoveneasca/romana nu-i limba slava cum cred unii,ci romanica ca franceza,italiana,spaniola,pe care ai nostri le invata in 6 luni,nu ca rusii de la noi care nu au invatat limba de stat in 25 de ani,,Si cum vrea Lupu in UE,cand nu stie cand va face cererea si cand nu stie ca aderararea depinde si de vecina Romania,membru UE,care voteaza da sau nu si pt,noi si pt,Ukraina,care este mai grabita decat noi sa intre si in UE si in NATO,,,

 3. Cristi Vacari

  Un presedinte care nu ar face parte din alianta ar fi un dezastru pentru noi, deoarece cu totul alta persoana ar putea intrerupe parcursul european al tarii iar in tara nu va mai fi stabilitate social-politica.

 4. Vlad

  Avem nevoie de un presedinte care va fi solidar cu cetatenii acestei tari, dar nu cum face Nastase si Usatii ii folosesc la cel mai josnic nivel. Sanse de izbinda nu au, sa speram ca dnul Lupu de data aceasta ii va invinge pe toti cei care pun bete-n roate!

 5. alex kooper

  Suntem in prag cind cetateni au sansa sa aleaga un presedinte meritabil doar daca isi vor da votul corect , si asta este Marian Lupu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *