Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primele declarații ale cadidatului PD:…

Primele declarații ale cadidatului PD: „Alegerea strategică a țării noastre este făcută, iar orice turnură va avea efecte dezastruoase”

Marian Lupu, candidat la funcția de președinte al statului, desemnat de Partidul Democrat, a anunțat principalele directive de dezvoltare a R. Moldova pentru care va pleda dacă va ajunge la Președinție. Lupu s-a arătat convins că unica direcție de dezvoltare strategică este cea europeană și a declarat că partidul pe care îl conduce va promova beneficiile parteneriatului RM-UE. Acesta nu a ezitat să aprecieze activitatea executivului, format majoritar din miniștri propuși de PD și condus de un premier democrat, și a dat asigurări că datorită acțiunilor acestuia condițiile de criză au fost depășite, iar situația din țară a fost stabilizată.

„Eu cred în Moldova, mereu am crezut și mereu voi crede. Am demonstrat acest lucru în toată viața și cariera mea. Sunt mândru că m-am născut aici. Avem multe lucruri de care putem să fim mândri. Moldovenii sunt un popor demn de tot respectul. Este adevărat că am avut parte și de grele încercări. Chiar în trecutul recent am traversat crize dificile. Oamenii erau pe punctul să-și piardă definitiv speranța, căci dezamăgirea este cel mai rău lucru. Actualul executiv a venit în condiții critice și a început din mers să corecteze lucrurile. Situația din țară este stabilizată și vreau să vă spun că acesta nu este lucru puțin. Dar este nevoie de mai mult, să construim și să nu mai revenim la conflicte și la crize distructive. Eu sunt împotriva haosului politic și voi continua întotdeauna, în orice ipostază ca să fac tot ce depinde de mine ca schimbările în bine să fie resimțite de cetățenii țării noastre tot mai puternic.”,  a declarat Lupu.

Liderul PD a declarat că-și popune să ridice R. Moldova la „standardele civilizate” în toate privințele, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vor fi implementate modelele europene.  Marian Lupu a recunoscut că R. Moldova beneficiat de cea mai mare asistență de dezvoltare Uniunea Europeană, statele membre și țările vestice.

„Proiectul european este prioritatea majoră, el reprezintă unica cale de modernizare a țării în toate domeniile: economic, social, politic, democratic, cultural. Acordul de Asociere RM-UE este pro Moldova și în beneficiul Moldovei și nicidecum nu este îndreptat împotriva cooperării cu partenerii din est: Rusia, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia ș. a. Țările vecine, România și Ucraina au un loc aparte în relațiile noastre.”, a menționat liderul PD.

„Alegerea strategică a țării noastre este făcută, iar orice turnură va avea efecte dezastruoase. PD își înțelege perfect responsabilitatea și va continua să fie partener al tuturor celor care pledează cauza europeană, va promova în rândul cetățenilor beneficiile procesului de integrare europeană.”

Con­si­liul Poli­tic Națio­nal al Par­ti­du­lui Demo­crat din Mol­dova, întru­nit în ședință la 31 august, l-a desem­nat pe Marian Lupu drept can­di­dat al PDM la ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie 2016. Astăzi, 1 septembrie, democrații vor merge la CEC unde vor dpeune cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.