Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primarii din localitățile liderilor de…

Primarii din localitățile liderilor de partide

În s. Lăpușna, Hâncești, localitatea de baștină a liderului PLDM, Vlad Filat câștigătorul se va decide în turul II. Alegerile de duminică au fost câștigate de liberal-democratul Gheorghe Chirilă, cu 44,12%, urmat de reprezentantul PL, Gheorghe Pîrău.

În Bălți, așa cum se cunoaște, oraș în care s-a născut liderul PD, Marian Lupu a câștigat clar Renato Usatîi. În Grozești, sat în care a copilărit un alt lider PD, Vlad Plahotniuc a câștigat, din primul tur, reprezentantul PD-ului, Silvia Crîșmaru, cu 75%.

În Colonița, localitatea de baștină a liderilor PL, Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă a câștigat candidatul PLDM, Angela Zaporojan, cu 76,76%. Abia pe locul doi a venit candidata PL, Lidia Ghimpu, cu 19,5%.

În s. Corjova, Dubăsari, acolo unde s-a născut liderul PCRM Vladimir Voronin primul tur l-a câștigat reprezentantul PCRM, Sergiu Oprea, cu 40,67%. În turul doi acesta se va duela cu exponentul PSRM, Valeriu Coica (39,33%)

În or. Cimișlia, unde s-a născut Iurie Leancă primul tur l-a câștigat, cu o diferență de doar 2 voturi candidatul Blocului Iurie Leancă, Vasile Melente cu 20,98%. El a fost urmat de candidatul PLDM, Gheorghe Răileanu, (20,95%).

În Fălești, unde s-a născut Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru a obținut 47,67% din voturi, fiind urmat de Vladimir Patraș de la PSRM, cu 18,57%.

În Sadova, localitatea de baștină a liderului PSRM Igor Dodon s-a impus, din primul tur, un candidat independent, Vladimir Susarenco, obținând 51,74%. Candidatul partidului lui Dodon, Petru Aghenie a venit abia pe locul 2, obținând 37%, 38%.