Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primara interimară anunță oficial: „Dl…

Primara interimară anunță oficial: „Dl Gontea și-a dat demisia încă la sfârșitul anului trecut”

Petru Gontea, șeful Direcției locativ-comunale din Chișinău, a depus cererea de demisie încă la sfârșitul anului trecut. Anunțul a fiost făcut de către Silvia Radu, primara interimară, după ședința săptămânală a Primăriei mun. Chișinău.

„Dl Gontea și-a dat demisia încă la sfârșitul anului trecut. El este o persoană cu 20 de ani de experiență. Este important să rămână în această Direcție, însă, este nevoie de un nou suflu, de angajarea unei noi persoane care va schimba lucrurile. Consider că la fiecare 4-5 ani este necesar de schimbat managerul, pentru a gândi altfel. Așteptăm să fie prezentate cererile, după care se va convoca o comisie specială”, a declarat primara interimară.

În același timp, Petru Gontea susține că cererea de demisie a depus-o la 27 decembrie 2017, iar acum îndeplinește funcția de șef interimar al Direcției, până la alegerea noului șef.

„Dețin această funcție deja de 9 ani. Sunt de acord că o dată la cinci ani trebuie să fie schimbat șeful Direcției. Voi rămâne la Primărie ca să-i ajut pe cei care vor veni în funcția de șef”, a declarat Gontea.

Amintim că, la 12 ianuarie 2018, Primăria mun. Chișinău a anunțat  concurs pentru ocuparea locurilor vacante de șefi de Direcții generale și municipale. Printre acestea fiind și funcția de șef al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare.

„Primarul general interimar, Silvia Radu, îndeamnă toate persoanele care au pregătirea profesională necesară şi vor să muncească în cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, să se înscrie la concurs, care va fi unul transparent şi organizat în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primărie.

Condiţiile de desfăşurare a concursurilor vor fi făcute publice după ce anunţul despre concursul pentru funcţiile publice vacante va fi publicat în Monitorul Oficial al R. Moldova.

 

Sursa foto: IPN.md