Prima reacție a lui Năstase după ce CA Chișinău i-a validat mandatul de primar

După ce a aflat că judecătorii de la Curtea de Apel (CA) Chișinău i-au validat mandatul de primar, Andrei Năstase a menționat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „am învins pentru că am luptat și vom răzbate mai departe pentru că vom rămâne uniți”.

„Vouă, celor care știți la fel de bine ca și mine cât de greu a fost și cât de greu va fi, vă cer să nu renuntați, să luptați și mai mult, să strigați și mai tare și să votați și mai mulți pentru dreptul la liniștea și viitorul pruncilor noștri. Vă spun doar că fără voi și fără Moldova noastră, atât de dragă nouă, tuturor, eu aș fi fost nimic. Fără voi, cei încrezători, nimic din coșmarul anilor trecuți nu s-ar fi schimbat. Mă înclin în fața voastră și vă spun că sunt tare mândru că sunt de-al vostru”, a scris acesta.

După un an și patru luni, magistrații CA Chișinău au casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar de Chișinău.

Solicitat de Ziarul de Gardă, membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC) Maxim Lebedinschi a declarat că, prin decizia luată astăzi de magistrați, Andrei Năstase poate exercita funcția de primar general până la validarea noului edil, care va fi ales în urma scrutinului din 20 octombrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *