Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prima reacție a lui Igor…

Prima reacție a lui Igor Dodon după ce a fost suspendat din funcția de președinte al țării

După ce Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcția de președinte a țării de către Curtea Constituțională, iar interimatul va fi asigurat de Pavel Filip, Dodon vine cu prima reacție. Astfel, acesta afirmă că unica opțiune pentru cetățeni este „mobilizarea externă și internă, presiunea și rezistența dură la uzurpatori …”.

„Un pas disperat pentru a profita de Curtea Constituţională, sub controlul Curţii Constituţionale, în scopul de a continua să uzurpeze puterea.
Singura cale de ieșire este mobilizarea externă și internă. Presiune și ripostă față de uzurpatori”, a scris Dodon pe Facebook.

La 8 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale și Decretele semnate de Igor Dodon cu privire la învestirea unui nou Guvern condus de Maia Sandu. Curtea a subliniat anterior că Parlamentul nu avea dreptul de a se întruni în ședință astăzi, or potrivit magistraților, termenul de formarea a unei majorități parlamentare a expirat la 7 iunie, iar președintele Igor Dodon trebuie să dizolve Parlamentul.

Totodată, Partidul Democrat consideră că deciziile luate în Parlament sunt o tentativă de uzurpare a puterii în stat și că PSRM și Blocul ACUM au încălcat flagrant Constituția. În cadrul unui briefing de presă, Vladimir Plahotniuc a declarat că PDM nu recunoaște legitimitatea a „ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament”, așa că în următoarele zile va furniza instituțiilor statului dovezi suplimentare legate de lipsa de legitimitate a acestor acțiuni.