Prezentarea Acordului de Constituire a Alianței Politice pentru Moldova Europeană

Cele două partide: PLDM și PD au făcut public acordul prin care au constituit Alianța Politică pentru Moldova Europeană (APME).

Documentul conține principiile de funcționare a Coaliției, precum și două anexe. O anexă face referire la partajarea principalelor funcții din stat, cu excepția celei de Președinte a țării. În timp ce, a doua enumeră ministerele și principalele agenții care vor fi conduse de reprezentanții celor două partide.

De asemenea, în acord sunt descrise principalele principii de muncă ale Alianței și modul de funcționare ale ei. Potrivit documentului, prioritatea națională a coaliției este continuarea cursului de integrare europeană a țării.

Vedeți aici Acordul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *