Pretorul sectorului Centru și-a depus demisia: „Nu am cum să reprezint un primar nelegitim”

După ce Silvia Radu, primarul general interimar al municipiului Chişinău, l-a demis pe 30 noiembrie 2017 din funcția de șef al direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată a anunțat astăzi, 19 ianuarie, că pleacă din funcția de pretor al sectorului Centru din municipiul Chișinău. Motivul invocat de acesta este „actuala conducere a primăriei, care este una nelegitimă”. Anunțul a fost făcut de Poiată pe o rețea de socializare, unde este afișată și cererea sa de demisie, înregistrată la Primărie.

„Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim. Pe această cale, ţin să mulţumesc tuturor colegilor din cadrul Preturii sectorului Centru, Primăriei municipiului Chișinău, dar şi din cadrul Direcţiei Generale Transport Public si Căi de Comunicaţie pentru implicarea şi suportul în vederea desfăşurării activităţii curente şi obținerii rezultatelor ca urmare a implementării mai multor proiecte pentru dezvoltarea municipiului Chișinău”, a scris Poiată într-o postare pe Facebook.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat pe 30 noiembrie 2017, dispozițiile privind retragerea din funcție a șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată și a șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș.

Decizia retragerii din funcție a lui Oleg Poiată a fost luată după o analiză detaliată a activității acestuia. „În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administrații. Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public”, se menționa în comunicatul Primăriei.

„Domnul Poiată a fost detașat în luna mai de la Pretura sectorului Centru la Direcția transport public și comunicație. Acum a fost abrogată dispoziția respectivă și domnul Poiată, care se află astăzi pe foaie de boală, va reveni la șefia Preturii sectorului Centru”, declara atunci pentru ZdG, Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei mun. Chișinău.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *