Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă pentru funcția de prim-ministru

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 28 ianuarie decretul prin care Iurie Leancă este desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Conform Constituției, Leancă are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

În cadrul consultărilor purtate de șeful statului cu fracțiunile parlamentare Leancă a fost propus de Partidul Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Partidul Democrat a anunţat că susţine această candidatură , însă cele două partide nu au suficiente voturi pentru alegerea acestuia. Anterior Partidul Comuniştilor a refuzat această candidatură, iar PL nu a decis încă dacă îl va susţine.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Viorel

    Leanca este un candidat bun, Marian Lupu si-a declarat sustinerea personala si a intregului partid Democrat in favoarea acestuia, insa mai ramine sa vedem ce spun liberalii… Sau din nou se vor da intr-o parte alaturi de dodonisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *