Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele îi invită pe liderii…

Președintele îi invită pe liderii PSRM, PD și ACUM să se așeze la aceeași masă de negocieri

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că toate cele trei partide cu care s-a întâlnit astăzi, PSRM, PDM și Blocul ACUM, sunt dispuse să evite alegerile anticipate. Șeful statului le-a lansat o nouă invitație – de această dată, liderii partidelor vor fi așteptați la o discuție comună pe 2 aprilie, curent, la ora 12:00.

„Toate trei forțe politice au spus că nu vor alegeri anticipate. Toți au spus că sunt gata de anticipate, dar am văzut disponibilitatea lor de a evita, dacă va fi posibil, alegerile anticipate și de a crea o guvernare. Unii consideră că poate fi creată o guvernare prin majoritate parlamentară, alții cred că poate fi creată o guvernare minoritară prin obținerea votului de încredere fără a formaliza o majoritate parlamentară. (…) La ce formulă se va ajunge – ține nu de președintele țării, ci de cum vor discuta aceste partide mai departe”, a declarat Igor Dodon, care s-a arătat mulțumit de faptul că toți liderii partidelor au dat dovadă de respect față de instituțiile statului și au acceptat invitația.

Șeful statului susțin că va accepta orice formulă de creare a unui nou guvern, mai puțin o majoritate parlamentară formată din transfugi.

„Eu sper că după aceste discuții vor începe și unele discuții bilaterale între partide. Eu voi încerca în continuare să joc rolul de mediator pentru a motiva în continuare partidele să înceapă o discuție”, a declarat Dodon.

Președintele a lansat o nouă invitație adresată celor trei partide. De această dată, Igor Dodon îi invită pe liderii celor trei formațiuni la o întâlnire comună, pe 2 aprilie, curent, ora 12:00.