Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Comisiei de la Veneția,…

Președintele Comisiei de la Veneția, la Chișinău. Cu cine va avea întrevederi

Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio, efectuează o vizită de lucru în R. Moldova, în perioada 19-20 decembrie. Gianni Buquicchio va fi însoțit în R. Moldova de Simona Granata-Menghini, Secretarul adjunct al Comisiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, președintele Comisiei de la Veneția vine la Chișinău la invitație președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Gianni Buquicchio se va întâlni cu Zinaida Greceanîi, iar ulterior, cu președintele și membrii Comisiei juridice, pentru numiri și imunități. De asemenea, delegația Comisiei de la Veneția va avea întrevederi cu judecători și reprezentanți ai societății civile.

În cea de-a doua zi a vizitei, Președintele și Secretarul adjunct al Comisiei de la Veneția se vor întâlni cu Ion Chicu, prim-ministru al Republicii Moldova, și cu Fadei Nagacevschi, ministrul justiției.

„Gianni Buquicchio și Simona Granata-Menghini vor mai avea întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii și cu judecătorii Curții Supreme de Justiție. În finalul vizitei, Președintele Comisiei de la Veneția va susține o conferință de presă de totalizare”, este menționat în comunicatul de presă al Parlamentului.