Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele celui mare partid din…

Președintele celui mare partid din Parlamentul European salută decizia ACUM

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, salută decizia Blocului ACUM de a susține candidatul socialiștilor la funcția de președinte al Parlamentului. Acesta subliniază că decizia ACUM este un gest de maturitate politică, necesar pentru a-l împiedica pe Plahotniuc să controleze R. Moldova.

„Aș dori să apreciez decizia luată de Blocul ACUM de a stabili un aranjament de guvernare cu PSRM pentru a elibera R. Moldova de controlul oligarhic al lui Vladimir Plahotniuc. Sunt conștient de faptul că a fost una dintre cele mai dificile decizii ale carierei lor politice. Riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM sunt, într-adevăr, enorme, însă riscul de a-i permite lui Plahotniuc să controleze și să distrugă R. Moldova, este mai mare. Această decizie arată maturitate politică, patriotism și curajul de a pune interesele cetățenilor deasupra politicii de partid”, a precizat Daul.

Președintele celui mai mare partid din Parlamentul European a mai declarat că se așteaptă ca PSRM să voteze în favoarea pachetului anti-oligarhic și în favoarea unui guvern condus de ACUM. În caz contrar, în opinia oficialului, PSRM se va face responsabil de „păstrarea regimului lui Plahotniuc.

„PPE este conștient de presiunea enormă pe care Plahotniuc o exercită asupra tuturor părților, pentru a face această colaborare să eșueze. Orice provocări sau tulburări vor fi condamnate”, a conchis oficialul european.

Din 2017, atât Partidul Acțiune și Solidaritate, cât și Partidul Platforma DA, fac parte din familia Partidului Popular European.