Premierul României, într-o vizită oficială în R. Moldova

Dacian Cioloș, premierul României, va efectua joi, 25 august, o vizită oficială în R. Moldova, potrivit programului șefului Executivului transmis, sâmbătă, de Biroul de presă al Guvernului, relatează adevarul.ro.

Aceasta este prima vizită oficială a premierului Dacian Cioloş în R. Moldova de la preluarea mandatului, însă el a mai avut discuţii cu premierul moldovean, Pavel Filip, la finalul lunii ianuarie când acesta a efectuat o vizită oficială în România. Cioloş s-a întâlnit şi cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, ambii prezenţi la Summit-ul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est de la Sofia, când au discutat despre pregătirea acordării primei tranşe de împrumut pe care Guvernul României l-a promis anul trecut statului moldovean.

La începutul lunii august Guvernul a aprobat eliberarea primei tranşe din Asistenţa financiară rambursabilă pentru R. Moldova, în valoare de 60 de milioane de euro din suma totală de 150 de milioane de euro. Prima tranşă din asistenţa financiară va fi eliberată pe 24 august. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit schimbului de scrisori cele două părţi – România şi R. Moldova – s-au convenit şi o serie de obligaţii din partea R. Moldova pentru eliberarea primei tranşe. „Stabilirea unei foi de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, iniţierea unui pachet legislativ pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilităţilor din sistemul bancar şi fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestor”, a menționat Iolu. De asemenea, prin schimbul de scrisori s-a mai cerut prezentarea unui plan de actualizare şi aplicare a Strategiei de Reformare a sectorului Justiţiei şi a Strategiei Naţionale Anticorupţie din R. Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    putini stiu ca premierul Romaniei are o sotie frantuzoaica care a lucrat mult si in Moldova,dar oare de ce nu este invitat la Ziua Nationala,daca tot ne da drumul la prima transa de imprumut de 60 de milioane de euro,acum sa-l vedem pe tov,Dodon ce va zice de Romania,ca Rusia nu ne ajuta,ba ne-a facut embargou la legume si fructe primind numai pe cele ce stiu numai rusa din Transnistria,Gagasuzia si Balti/Orhei partial,dar si din Taraclia bulgarorusa,,Cu unire sau fara,Romania ne ajuta,iar Rusia ne da o foaie de parcurs in Transnistria,nu se stie cu ce drept,pt,ca Transnistria este totusi parte a Moldovei,nu a federatiei ruse a lui Putin si Rogozin,guvernatorul neoficial al Transnistriei si prietenul Moldovei,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *