Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul, nemulțumit de activitatea pompierilor…

Premierul, nemulțumit de activitatea pompierilor în incendiul din centrul Chișinăului

Premierul Valeriu Streleț a solicitat în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, un raport pe marginea incendiului care a avut loc noaptea trecută, pe strada Puşkin.

Acesta a comentat intervenția pompierilor în stingerea incendiului, criticând dotarea insuficientă a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

„Cei care au fost la fața locului, inclusiv colegi din Guvern, sunt de părere că Serviciul Situațiilor Excepționale mai rămâne în urmă la capitolul dotări, dar și la capitolul promptitudinea acțiunilor. A durat prea mult stingerea acestui incendiu. De aceea, rog ministrul de Interne să prezinte o notă detaliată, o descriere a stării tehnice a Serviciului, dar și propuneri ca să avem o dotare pe măsură, inclusiv metode de comunicare în timpul acestor situații excepționale. Pompierii discutau cu șefii lor strigând de sus”, a subliniat Valeriu Streleț.

Amintim că incendiul a avut loc la o clădire din centrul istoric al capitalei, aflată la intersecția străzilor Pușkin cu București. Aici se află mai multe oficii, printer care berăria Carlsberg Pub, precum și cunoscutul restaurant ”Vatra Neamului”.