Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul Gaburici s-a întâlnit la…

Premierul Gaburici s-a întâlnit la Bruxelles cu un europarlamentar român

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Parlamentar de Asociere cu Republica Moldova, s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu noul premier al Republicii Moldova, Chiril Gaburici. Acesta a fost însoțit de o delegație formată din Natalia Gherman, Vicepremieri si Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene,Viceministrul Iulian Groza, Ambasadorul Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Eugen Caras.

„Am salutat faptul că după o prea lunga perioadă de negocieri politice Republica Moldova are un guvern care și-a asumat ca obiectiv principal în Programul de Guvernare integrarea și aprofundarea relațiilor cu Uniunea Europeană. Discuția cu primul ministru Chiril Gaburici a fost constructivă, implementarea Agendei de Asociere fiind o prioritate asumată de noul executiv de la Chișinău. Ca președinte al delegației pentru relații cu Republica Moldova voi continua să fiu un avocat corect și să sprijin eforturile de reformă ale executivului. Este momentul ca noul executiv să dovedească continuitate și consecvență în politica externă a Republicii Moldova,iar partidele politice să conștientizeze nevoia de stabilitate politică internă. Oamenii de peste Prut au așteptări firești – creșterea nivelului de trai, rezultate în lupta împotriva corupției, servicii publice mai bune, o situație financiar – bancară predictibilă.

Așteptăm cu interes în perioada imediat următoare acțiuni concrete în direcția implementării Agendei de Asociere, precum și constituirea Comitetului Parlamentar de Asociere a Parlamentului de la Chișinău.” a declarat după întâlnire Andi Cristea.

Programul oficialilor de la Chișinău cuprinde întâlniri cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Andi Cristea gestionează din partea grupului social-democrațilordosarul revizuirii Politicii Europene de Vecinătate și este membru al Comisiei pentru politică externă din Parlamentul European.