Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul desemnat promite să semneze…

Premierul desemnat promite să semneze declarația de integritate

Prim-ministrul desemnat, democratul Pavel Filip, a avut consultări cu toate segmentele importante ale societății, cu privire la prioritățile de guvernare. Până la această oră, Pavel Filip a avut întrevederi cu patronatele și sindicatele, cu mediul academic și cu reprezentanții societății civile, precum și cu deputații din Legislativul Republicii Moldova, membri ai majorității parlamentare. Dialogurile au avut ca scop demararea unei colaborări eficiente între părțile menționate, inclusiv pentru concretizarea Planului de guvernare pe care Pavel Filip se pregătește să îl realizeze de la Guvern, se spune într-un comunicat al PD.

“Contez pe o stabilitate politică pe termen lung și am de gând să construiesc un Guvern echilibrat. Am de gând să mergem înainte prin acțiuni și prin realizări, nu prin populisme. Doar prin realizări imediate mai este posibil să recâștigăm încrederea oamenilor”, a declarat Pavel Filip.

În viziunea premierului desemnat, Guvernul trebuie să se concentreze de urgență pentru realizarea a patru obiective imediate: să asigure o stabilitate economică și financiară a statului, reieșind din situația complicată în care se află la moment țara; să asigure protecția imediată a cetățenilor, prin măsuri sociale și prin creșterea încrederii în instituțiile de ordine; să reia negocierile cu partenerii internaționali; să realizeze măsurile din Acordul de Asociere, inclusiv depolitizarea instituțiilor de stat. Pentru elaborarea Programului de guvernare, Pavel Filip a constituit patru grupuri de lucru, care lucrează deja pentru a integra toate propunerile reieșite ca urmare a consultărilor.

Astăzi, de la ora 15, prim-ministrul desemnat va continua consultările, în cadrul unei întrevederi cu partenerii internaționali ai Republicii Moldova, la sediul Băncii Mondiale din Chișinău.

Premierul desemnat a anunțat că se pregătește să ceară la sfârșitul acestei săptămâni votul de încredere, în Parlament.

Referitor la componența viitorului Cabinet, Pavel Filip a declarat că profesionalismul membrilor este obligatoriu: “Toți știm că, dacă viitorul Guvern nu va face față lucrurilor, va pleca repede și pe mult timp. Așa că da, absolut! Vor fi doar profesioniști în Guvern!”. Totodată, premierul desemnat este gata să semneze declarația de integritate propusă de către societatea civilă: “O să cer de la toată echipa din Guvern să semneze această declarație de integritate, dar nu vreau să facem show din acest moment. E important să te declari, dar și să te menții integru”, a afirmat Pavel Filip, către societatea civilă.