Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Preferințele alegătorilor, în cazul unor…

Preferințele alegătorilor, în cazul unor alegeri parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci câștigător ar fi Partidul Socialiștilor din R. Moldova, care ar obține 23,1 la sută de voturi.

Aceștia vor fi urmați de Partidul Comuniștilor din R. Moldova care s-ar alege cu 16,3 la sută de voturi, fiind urmați de Partidul Liberal cu 16,1 la sută, Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 10,2 la sută. În lista preferințelor alegătorilor s-ar regăsi și Partidul Nostru care ar obține 9,4 la sută, urmat de Partidul Popular European care ar fi ales de 8,9 la sută din cetățenii R. Moldova. Partidul Democrat din Moldova ar obține doar 8,2 la sută din voturile alegătorilor.

Aceste date au fost prezentate de Barometrului de Opinie Publică, dat publicității astăzi, 16 aprilie.
Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 7 aprilie curent, în 85 de localități din țară, pe un eșantion de 1104 de persoane. Marja de eroare este de maxim +/-3%.

Amintim că sondajul BOP din noiembrie 2014 cota șase partide cu șanse de a trece pragul electoral. Atunci în topul preferințelor alegătorului era Partidul Comuniștilor – 14 la sută, urmat de Partidul Liberal Democrat – 14 la sută, Partidul Democrat -12, Partidul „Patria” – 8, Partidul Liberal – 7 și Partidul Socialiștilor – 7.