Pragul de validare, depășit! La Bălți a fost înregistrată o rată de peste 25%

La Bălți și-au ales primarul deja peste 25% din alegătorii înscriși în listele electorale sau peste 26 de mii de cetățeni. Acest lucru înseamnă că a fost depășită rata minimă de participare pentru ca scrutinul local să fie declarat valabil. Pentru ca alegerile din Chișinău să fie declarate valabile mai este nevoie ca mai puțin de un procent din alegătorii înscriși în liste să se prezinte la urne.

În cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți participă opt candidați. Este vorba despre: Arina Spătaru (PPDA), Alexandr Usatîi (PSRM), Pavel Verejanu (Partidul „Șor”), Nicolai Grigorișin (PN), Sergiu Burlacu (PUN), Elena Grițco (candidată independentă), Simion Guțu (PAS) și Oleg Topolnițki (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Tinerii „pasează” responsabilitatea celor mai în vârstă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *