Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Poziția PL în turul II…

Poziția PL în turul II al alegerilor din Chișinău: „Votăm împotriva lui Ceban, nu pentru Năstase, dar împotriva lui Ceban”

Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal, a anunţat poziția cu privire la turul II al alegerilor locale din Chişinău. Acesta îşi îndeamnă alegătorii să voteze în turul II exponentul vectorului european.

Fostul edil declară că nici Andrei Năstase, nici Ion Ceban, nu merită să fie în turul II, deoarece aceştia au facut un pact de neagresiune şi formează o alianţă cu Partidul Socialiștilor.

„La aceste alegeri am observat că aveam un vot rațional, conștient, exact ca în Europa. (…) În mun. Chișinău Paridul Liberal și-a reconfirmat poziția de lider în consiliul municipal dar și în consiliul municipal în ansamblu, și anume poziția a treia, în condițiile dure care au fost, în condițiile unei campanii electorale fraudate. (…) Reiterăm poziția noastră că nici unul dintre cei doi, Năstase și Ceban, nu merită să ajungă defapt în turul 2. Să nu uităm că cei doi fac parte din coaliția de la putere. În turul doi este următorul clasament: Ion Ceban, Andrei Năstase şi subsemnatul, ceva previzibil, cu toate că noi ne-am fi dorit să mergem noi în turul doi (…) Îndemn clar, împotriva lui Ceban, împotriva lui Dodon. Prin ceea ce face acum PL, încercăm să contruim democraţia corectă în Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Fostul primar al capitalei a acumulat, potrivit ultimelor date CEC după prelucrarea a 306 procese verbale din 307, votul a 22 858 de alegători, ceea ce înseamnă 10.17%. Acesta s-a plasat pe locul trei după Andrei Năstase, candidatul „ACUM” DA și PAS, care a obținut 31.09% (69 894 voturi) și Ion Ceban, candidatul socialist, care a obținut 40.16% din voturi (90 284 alegători).