Poziția Blocului ACUM în legătură cu referendumul din 24 februarie, organizat la inițiativa PDM

Blocul ACUM nu va participa la referendumul care va avea loc pe 24 februarie, în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Potrivit partidelor DA și PAS, acest referendum este organizat de PDM contrat prevederilor legale și are drept scop distorsionarea agendei de discuții din perioada electorală.

Andrei Năstase a declarat în cadrul unei conferințe de presă că PDM cunoaște care este starea de lucruri în R. Moldova, iar acest referendum nu are alt scop decât a manipula societatea.

„Blocul ACUM nu dorește să participe la acțiuni ilegale și nici să fie complice la irosirea banului public pentru un referendum ce a fost declanșat contrar cadrului legal în vigoare. Blocul ACUM susține dezideratele confirmate de peste 405 mii de cetățeni care prin semnătură proprie încă în 2015 și-au exprimat deja voința de a modifica Constituția prin intermediul unui referendum republican constituțional, cu efecte imediate și obligatorii, care a fost interzis de CEC și justiția controlată de către Plahotniuc”, a menționat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a mai precizat că majoritatea parlamentară a modificat legislația ilegal pentru a permite organizarea referendumului în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Totodată, în opinia lui Năstase, la baza acestui referendum „stau doar interese de ordin partinic și electoral ale actualului regim”.

Până în prezent, doar Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor au fost înregistrați de către CEC în calitate de participanți la referendumul din 24 februarie. Referendumul, anunțat de la tribuna PDM pe 13 noiembrie de Vladimir Plahotniuc, a devenit realizabil în mai puțin de două săptămâni, prin intermediul unui amendament „ascuns”.

Întrebările la care vor trebui să răspundă cetățenii la referendum:

  1. Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61? Pentru/Contra
  2. Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile sale? Pentru/Contra


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Da, trebuie să ne spui mai simplu Sklifosovski, ca să înțeleagă și MOLDOVENII simpli, ca mine, cu patru clase românești. CE TREBUE SĂ FACEM? TREBUIE SĂ NU SEMNĂM ȘI SĂ NU LUĂM BULETINUL DE VOT PENTRU REFERENDUM? SAU TREBUE SĂ-L LUĂM ȘI SĂ SEMNĂM PENTRU EL ȘI APOI SĂ-L MOTOLIM, CA SĂ ȘTERGEM FUNDURILE CU EL? DA SPUNE-NE, BRE OMULE, MAI CLAR, PE ÎNȚELESUL NOSTRU!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *