Poziția Blocului ACUM după discuțiile cu președintele Igor Dodon

Deputații Blocului ACUM au dat curs invitației președintelui și au mers la Reședința de Stat pentru a discuta cu Igor Dodon despre planurile fracțiunilor PPDA și PAS în noul Parlament. În urma discuțiilor, liderii Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat în fața presei că și-au reiterat poziția cu privire la faptul că Blocul ACUM nu va face alianță cu celelalte partide care au acces în Parlament.

„Am reiterat lucrurile pe care l-am anunțat anterior, cum vedem ieșirea țării din acest impas. Am vorbit că preocuparea Blocului ACUM este eliberarea instituțiilor statului din captivitate. […] Blocul ACUM este gata să își asume responsabilitatea pentru un Guvern după votarea pachetului de legi pentru dezoligarhizarea statului”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a menționat că Blocul ACUM este dispus să discute și cu ceilalți deputați din Parlament cu privire la propunerile care vizează lupta împotriva corupției, edificarea statului de drept, scoaterea din captivitate a instituțiilor de stat etc.

Tot astăzi, Igor Dodon a discutat și cu liderii PSRM și PDM despre o viitoare alianță în noul Parlament

Foto: Facebook/Igor Dodon

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *