Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Poziția Blocului ACUM după discuțiile…

Poziția Blocului ACUM după discuțiile cu președintele Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Deputații Blocului ACUM au dat curs invitației președintelui și au mers la Reședința de Stat pentru a discuta cu Igor Dodon despre planurile fracțiunilor PPDA și PAS în noul Parlament. În urma discuțiilor, liderii Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat în fața presei că și-au reiterat poziția cu privire la faptul că Blocul ACUM nu va face alianță cu celelalte partide care au acces în Parlament.

„Am reiterat lucrurile pe care l-am anunțat anterior, cum vedem ieșirea țării din acest impas. Am vorbit că preocuparea Blocului ACUM este eliberarea instituțiilor statului din captivitate. […] Blocul ACUM este gata să își asume responsabilitatea pentru un Guvern după votarea pachetului de legi pentru dezoligarhizarea statului”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a menționat că Blocul ACUM este dispus să discute și cu ceilalți deputați din Parlament cu privire la propunerile care vizează lupta împotriva corupției, edificarea statului de drept, scoaterea din captivitate a instituțiilor de stat etc.

Tot astăzi, Igor Dodon a discutat și cu liderii PSRM și PDM despre o viitoare alianță în noul Parlament

Foto: Facebook/Igor Dodon