Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Poșta electronică a liderului Platformei…

Poșta electronică a liderului Platformei DA a fost spartă. Năstase susține că știe cine este vinovatul

Contul de email al liderului Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, a fost spart de pe adresa IP a comisariatului de poliţie din Cantemir. Anunțul a fost făcut de către Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

„După ce în perioada premergătoare acţiunilor de protest m-am pomenit cu conturi şi pagini false, am constatat că şi căsuţa poştală electronică, utilizată de ani de zile în comunicarea mea cu clienţi şi avocaţi, respectiv cu politicieni şi oameni de stat din ţară şi din străinătate în activitatea mea profesională şi apoi politică, a fost accesată ilegal. Acest lucru s-a întâmplat la 10 mai, la ora 12:34, de la adresa de IP 109.185.26.7, pe care datele Google o localizează în Cantemir, R. Moldova. În urma unor investigaţii proprii, dar şi din surse oficiale demne de încredere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, am aflat că această adresă de IP a fost furnizată de Moldtelecom şi aparţine unei instituţii a MAI, adică comisariatului de poliţie din localitate”, a declarat Andrei Năstase.

„Este un caz ieşit din comun, o ingerinţă în viaţa mea privată şi profesională, o dovadă în plus că regimul dictatorial cotrobăieşte nu doar în lenjeria protestatarilor, în intimitatea fiecăruia dintre noi, ci şi în toate mijloacele electronice pe care le utilizăm”, a adăugat Năstase.

În acest sens, Andrei Năstase a trimis o declarație prin care a solicitat instituţiilor internaţionale să monitorizeze aceste încălcări ale drepturilor şi libertăţilor omului: „Declar cu toată responsabilitatea că astăzi, aşa-zisa Lege Big Brother, percepută ca unul dintre mijloacele perfide din arsenalul regimului criminal Plahotniuc, deja se aplică, chiar înainte de a fi adoptată, promulgată, publicată. A început deja accesarea neautorizată sau autorizată arbitrar a documentelor şi conversaţiilor digitale private… Totodată, fac apel către angajaţii MAI şi ai altor instituţii subordonate regimului dictatorial să nu se preteze la asemenea crime, să nu accepte comiterea ilegalităţilor, să nu dea mărturii false împotriva cetăţenilor nevinovaţi, să informeze prin orice modalitate presa liberă şi societatea civilă despre dezmăţul structurilor criminale ale lui Plahotniuc. În cazul în care sunt în imposibilitatea de a proceda astfel, să-şi dea demisia cât mai curând, dând dovadă de demnitate şi respectând jurământul dat în faţa poporului”, declară Năstase.